donderdag 22 februari 2018

Stoomtreinmuseum Çamlik in Turkije



Een aantal weken hielden we vakantie in Kusadasi in Turkije. Een prachtige plaats met straatjes waar je gezellig winkelt en heerlijk eten kunt. Ook een plaats met een historische antieke omgeving. Onder andere ligt Efeze op redelijk korte afstand. Maar hou je van historische treinen en de daarbij horende voorzieningen, dan rij je met de dolmus naar het 18 km verder  gelegen stoomtreinmuseum in Çamlik.
Hier is een verzameling uitgerangeerde stoomlocomotieven in het openluchtmuseum bij elkaar gebracht. Je vindt hier de antieke uitvoeringen tot en met de kolossale gevaartes uit de 60e en 70e jaren.
Je kunt de machines van alle kanten bewonderen, er in klimmen, zoveel foto’s en film maken als je wilt. Maar, het onderhoud van dit alles laat te wensen over. Er wordt gerestaureerd, het gaat moeizaam. Wel staat er een geheel gerestaureerd exemplaar van de voormalige Bagdad – lijn. Ook staat er een treinstel  waarin Ataturk zijn verblijfplaats hield.  In het restaurant geniet je van heerlijk eten met zicht op de stalen monsters.
Dus, als je toch in de buurt ben, beslist de moeite waard en met uren kijk en wandel plezier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten