donderdag 22 februari 2018

Stoomtrein Chiemsee Prien



        
Sta je met de caravan of tent aan de Chiemsee in de buurt van Prien dan moet je beslist een bezoek aan de plaats zelf te brengen. De plaats ligt aan de Chiemsee en is vooral bekend om de haven Prien/Stock. Vanuit deze haven varen boten naar de in het meer gelegen eilanden Herrenchiemsee en Frauenchiemsee. Op het eiland Herrenchiemsee  het koningsslot Herrenchiemsee. Het slot werd van 1878 tot 1886 onder Lodewijk II gebouwd. Hoewel, als gevolg van het gebrek aan geld heeft hij de voltooiing ervan niet mogen meemaken. De haven Prien/Stock heeft alles weg van een toeristische magneet. Drommen mensen flaneren langs de kade, boten varen af en aan en daarbij het fluiten van een vertrekkende stoomtrein naar het treinstation van Prien.
Een legendarische stoomtreinverbinding, aangelegd in 1887, met een lengte van 1,8 km.
We laten ons door de trein naar het centrum van Prien brengen en terug naar de auto die we achter lieten op het grote parkeerterrein bij de haven. Je kunt de auto daar makkelijk kwijt, maar dit terrein doet afbreuk aan de voorheen romantische uitstraling van de omgeving.
Niettemin, kom je in de buurt van dit Beierse meer, geniet van hetgeen je ziet en maak gebruik van de originele stoomtreinverbinding tussen de haven en het centrum en luister ondertussen naar het puffende geluid van de stoomlocomotief.
        


Geen opmerkingen:

Een reactie posten