maandag 13 februari 2017

Canadian Pacific Railway - Othello Tunnels

Met als beginpunt Vancouver reizen we met de auto door British Columbia en Alberta. Het zoeken naar het verleden wat treinen betreft is niet het hoofddoel, maar als het toch op je weg komt dan is het een goede samenloop van de omstandigheden. Rijdend over de Highway 1, in de wijde delta van de Fraser River, arriveren we in het plaatsje Hope. In en om Hope is de film First Blood  met Sylvester Stallone opgenomen. Je kunt in Hope de Rambo-walking Tour maken. Dit is een route langs alle gebouwen en plaatsen waar de film is opgenomen.
We staan stil bij de brug over de Coquihalla River.  In de film stortte Sylvester zich van deze brug in de rivier. Na het bewonderen van de brug, in de film lijkt het hoogteverschil tussen brug en water aanzienlijk, rijden we door naar de Othello Tunnels. In 1914 besloot de Canadian Pacific Railway dat er een trein verbinding moest komen door de Kootenay regio naar de kust, de Kettle Valley Trail. Bij Hope werd de spoorlijn over en door een diepe nauwe kloof aangelegd. Dit maakte de bouw van 5 tunnels en 4 bruggen noodzakelijk.
Rechts van de hoofdingang zijn in de rotswand de boorgaten, die gebruikt werden om de bergwand met dynamiet op te blazen, terug te vinden.
Vanaf 1914 denderden de stoomtreinen van de Canadian Pacific Railway door de nauwe in de rotsen uitgehakte tunnels. In de jaren 50 werden de tunnels overbodig. Het spoor werd geruimd en werd de spoorverbinding een wandelpad.  Ook bij de Othello Tunnels zijn delen van de eerste Rambo film opgenomen. Een van de locaties, die waar Sylvester Stallone aan de klift hang terwijl vanuit een helikopter alle moeite wordt gedaan hem neer te schieten, is makkelijk te herkennen. Wandelend door de tunnels krijg je het gevoel dat ieder moment een stoomtrein kan naderen. 

Met de link kom je op de route van First Blood in het stadje Hope. Zeker een bezoek waard, niet alleen het stadje, maar ook aan de fascinerende omgeving. https://youtu.be/MAhcPmfVjZo

Bezoek Hope met de volgende link:https://youtu.be/nroFcbHhVwM 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten