maandag 21 november 2016

Brockenbahn - smalspoorwegen Harz



Een paar dagen na ons bezoek aan het station Drei Annen Hohne zijn we daar terug. Nu met het doel de treinreis naar de Brockenberg.
Vanuit het station Drei Annen Hohne  vertrekt om de driekwartier een stoomtrein richting de Brockenberg. Na een minuut of 12  een tussenstop op het station Schierke. Tijdens de 10 minuten lange tussenstop wordt door de locomotief extra water ingenomen om de rit naar de top van de Brocken zonder ongemak te kunnen volbrengen. 50 minuten na vertrek uit station Drei Annen Hohne sta je op Brockenbahnhof.
Dit station gelegen op 1125 m is daarmee het hoogst gelegen station van alle Duitse smalspoorbanen. We zijn niet de enige bezoekers, Drommen bezoekers stappen uit en even zoveel reizigers stappen in voor de terugreis. Op het hoogste punt van de berg staat een hoge zendmast. Door de ligging en de hoogte van de berg fungeert deze als een perfecte locatie voor zenders. In het Brockenhaus is een klein museum met aandacht voor de historie van de berg. Het weer op de berg is vandaag redelijk, maar koud is het wel. Dus, we hebben het redelijk snel gezien daarboven. Je kunt lopend naar beneden, we kiezen uiteraard voor de stoomtrein en zijn niet de enige. Na een klein uurtje zijn we terug op het vertrekpunt. Ook hier gezellig druk met gaande en vertrekkende stoomtreinen. Als afwisseling een tussenstop op het station Wernigerode Westerntor.

Ook hier blijft het komen en gaan van de stoomtreinen een boeiend gebeuren. Wat mij betreft hadden we nog uren gebleven. Maar ja, op de camping Walkenried  is vanavond open avond met bbq en de nodige wijn. Dat moet je ook meemaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten